Fakat, di to ide?

Zašto “Di to ide?” 🙂

Znate ono kad vam netko dođe i kaže “e, ajd sad smisli ime za svoj blog, ono, imaš deset sekundi!”. Šalim se, nije bilo tako, sve je bilo legit. Ali najteže je smisliti imena/naslove ičemu, od kućnog ljubimca, preko subjecta emaila pa do imena bloga. Napišem dvadeset stranica sadržaja, a post naslov još nema! Klasika.

Naziv bloga i same webstranice je potekao od izjave koju moj partner najčešće izgovara tijekom igranja bilo čega. S obzirom da sve igre uglavnom imaju gomilu tokena, karata i ostalih svakojakih pomičnih dijelova, to sve negdje “ide”, ali on jednostavno nikad ne discarda karte tamo “di idu” niti tokene odbaci tamo “di idu” nego ih pruži u prostor i poslovično pita “di to ide?” onako u vjetar. Bile to karte koje nije odabrao u Terraforming Marsu, invader kojeg je upravo roknuo u Spiritu ili kockica viška u Sagradi, najčešće se može čuti “di to ide?”. Pa eto u čast njemu i činjenici da “to” može “ići” posvuda i da ni sam nisam ziher kuda će ovo sve ići, nastalo je ime ovog bloga.

Oni koji me znaju s foruma već su upoznati s osebujnim stilom (jah, što imam skromno mišljenje o sebi!), hiperbolama, čudnim usporedbama i duljinom mojih objava, tako da, nemojte kukati, nemojte reći da vas nisam upozorio, bit će ovdje dugih postova, digresija, tangenti, svega i svačega, ali stvarno ću se truditi da bude ako ništa drugo barem zanimljivo ili duhovito.

Nisu mi u planu, barem ne zasada, recenzije. Užasno sam loš po pitanju objektivnog prosuđivanja ičega. Zato sam i odustao od karijere revizora (ne financijskog…), nije išlo. Plan mi je pisati više u stilu novinskih kolumni, dati svoje intimno viđenje biločega što ima veze s društvenim igrama: od samih konkretnih igara pa preko nekih mehanizama i sessiona koje smo odradili (to će možda biti i najčešće) sve do nekakvih random detalja iz svijeta društvenih igara. Volim se dotaknuti i društvenih zbivanja (dosta diskusije oko “cancel” kulture u našem hobiju pluta uokolo, npr.), tako da će vjerojatno biti svega.

Ne mogu obećati redovno objavljivanje, ispričavam se. Sve će biti u skladu s vremenom koje imam na raspolaganju i inspiracijom. Trudit ću se da bude više češće nego rjeđe, ali što se može. Nadam se da se vidimo uokolo. 🙂